Kirjoittamattomia tekstejä on vaikka kuinka paljon jokaisen elämässä, sekä tekemättömiä töitä. Uskottelen itselleni, ettei ole aikaa kirjoitella tai tehdä jotain, mitä pitäisi. Petänkö itseäni ajattelemalla niin. Kyllä, kyllä minä petän. Aikaa on kyllä, miten sen käyttää on ihan eri juttu.

Sekin on väärä luulo itselläni. Olen ahkerasti askarrellut kortteja, tuunannut laatikoita lahjojen päälysteeksi ja vaikka mitä muuta. Olen myös vain ollut ja ihmetellyt maailman menoa. Luin juuri artekkelin aivojen hyvinvoinnista. Kysymys kuului artikkelissa, "onko sinulla tylsää" Tylsyys välillä on kuulema hyvä juttu, aivot tarvitsevat myös aikaa vain olla. Aina ei tarvitse olla suorittaja.

Tekemättömät työt kyllä odottavat tekijäänsä, työt eivät karkaa mihinkään. Ei niitä kuitenkaan kannata kerätä tolkuttomasti rästiin. Sen minkä taakseen jättää, sen edestään löytää, senhän me kaikki tiedämme. Pitää osata tasapainottaa asiat  elämässä.  Siitä olemme varmasti samaa mieltä. Elämästä pitää osata nauttia, ilman syyllisyyttä riittämättömyydestä.

 

003.jpg